Håll koll på dina varvtider

När du sportar vill du förmodligen kunna se resultatet av det. Naturligtvis känns det i kroppen att du mår bra av det, men det kan vara svårt att se de faktiska resultaten. Ett sätt att hålla koll på dina framsteg, är att hålla koll på dina varvtider.

Idag är träning något som berör alla. Vi vet alla hur viktigt det är med fysisk träning för att både kroppen och hjärnan ska må bra. Sättet du tränar på spelar däremot inte så stor roll. Du kan lika gärna hänge dig åt långa, sköna skogspromenader som att hänga på gymmet.

Vetenskapen

Oavsett vilket du väljer att göra, så är det vetenskapligt bevisat att du mår bra av det. Din kropp blir starkare och dina stressnivåer minskar. Brukar du dessutom lida av värk i kroppen, så lindras det också av rörelse. Här märker du resultatet på ett ytterst påtagligt sätt.

Träningshjälpen

Men det är de där små framstegen som kan vara svåra att se. Det är svårt att se att arbetspulsen blir lägre och att varvtiderna i spåret blir bättre och bättre. Här finns idag mängder av hjälpmedel. Du kan ta hjälp av olika träningsappar i din telefon eller så kan du satsa på en riktigt bra klocka med massa smarta funktioner. Klicka här för inspiration.