Meka med bilen själv – köp hem reservdelar

Att äga en bil är dyrt men för många är bilen en nödvändighet. Det är inte bara inköpspriset på en bil som är högt, driftskostnaderna är ofta dyra. Bilar behöver bränsle, du måste betala för försäkring och bilen behöver dessutom återkommande service och reparationer.

Höga priser för bilreparationer

Att lämna in bilen på verkstad är dyrt och priserna varierar stort. Moderna bilar är komplicerade och bilverkstäderna måste ha avancerad utrustning för att kunna laga dem. Det är den främsta orsaken till de höga priserna. Alla bilreparationer och allt underhåll kräver dock inte specialverktyg och du kan spara mycket pengar genom att göra vissa saker själv.

Enkla reparationer du kan göra själv

Reservdelar till bilar är inte speciellt dyra, det är arbetet som kostar mest. Vissa saker som att till exempel byta däck kan du enkelt göra själv.

Rätt utrustning gör jobbet enklare

Det går att byta däck utomhus med bilens originaldomkraft och nyckel för hjulmuttrar men har du ett garage blir jobbet enklare. Har du dessutom en garagedomkraft och ett bra fälgkors går det mycket enklare. Beställ redan idag de reservdelar och de verktyg du behöver för att själv kunna meka med bilen.